Over Mij

over mij

Jeritza Renata Toney, geboren op maandag 13 september 1965 te Den Haag. Als klein meisje genoot ik ervan om te zien hoe mensen genoten van mijn vader als hij tijdens feestjes binnenkwam. De positiviteit en energie die mijn vader teweeg bracht wil ik ook geven. Op mijn 15e had ik mijn eerste grote optreden en voelde mij “On Top Of The World”: een gevoel dat ik voor altijd wil blijven ervaren. Mijn gitaar en ik zijn sindsdien onafscheidelijk.

Presenteren is een andere passie. Zo presenteer ik o.a. evenementen en festivals,  ben ik dagvoorzitter bij congressen en workshops en ben ik voor elk feest in te huren als host. Waar ik ook sta, het feit dat ik er sta en dat ik dat net als mijn vader mag overdragen, maakt mij zo gelukkig.

Het allermooiste wat er is, is het optreden met je eigen familie.

Ik treed op met mijn kinderen Cheyenne “Toney” Herdigein bekend van The Voice of Holland 2013 en Guillano Herdigein bekend van Buitenspelen met Guilly.

Daarnaast treed ik ook op met mijn broer Rossano Toney, bekend van Ross & Iba met hun hit Wassenaar en met zijn zonen Panthero Toney, bekend van het nummer Papa Hoedje, en Jaguaro Toney, bekend van het programma We Are Family SBS6.