Wat Doe Ik?

PRESENTEREN
 presenteren

Met het presenteren ben ik begonnen toen ik een tiener was en tegenwoordig word ik steeds vaker bij grote evenementen ingezet. Het presenteren doe ik met veel plezier en enthousiasme en op mijn eigen creatieve manier. Het streven is om ooit eens op televisie een programma te presenteren. Ik presenteer festivals, seminars, shows.

Voor de volgende organisaties heb ik al mogen presenteren:

 • Little Miss Kwakoe
 • Kwaku Festival
 • Stichting Bigi Sma Dé
 • Jeugdtheaterschool Zuidoost
 • Krater Theater
 • ZIDTheater
 • Stichting Ideefix
 • Gemeenten
 • Stichting P-team
 • No Limit
 • Muziekcentrum Zuidoost
 • Leeerorkest
 • Krater Art & Community
 • Stichting Kansrijk
 • Buro Just March
 • Scholen

 

MUSICAL STORYTELLER

story teller

 

Mijn andere passie is Musical Storyteller: improviseren samen met mijn gitaar op feestjes, congressen, voorlichtingsdagen, workshops en andere evenementen.

Het is begonnen als een grap en het is inmiddels uitgegroeid tot een echt beroep. Als Musical Storyteller improviseer ik ter plekke of kort voordat ik optreed. Elke keer is het weer een spannende uitdaging voor mij om te zorgen dat er interactie plaatsvind met het publiek tijdens mijn optredens. De optredens vinden plaats in binnen- en buitenland en zijn mogelijk in het Nederlands, Engels en Surinaams.

“You name it and I improvise it”

 

THE JERITZA KIDS

 jerkids

In 1998 ben ik begonnen met het oprichten van “The Jeritza Kids”: kids die mijn eigen gemaakte liedjes zingt en daarbij ook danst en acteert. Ik liep al jaren met dit idee om een kwalitatieve brug te slaan tussen kind, ouder en maatschappij. De naam van de groep heeft de eerste groep “The Jeritza Kids” zelf verzonnen. The Jeritza Kids zijn opgericht nadat ik geïnspireerd ben geworden door de “Surinaamse Kinderfamilie”, een musical, die ik samen met Jörgen Raymann en Norman van Geerke in Suriname heb gemaakt.

“The Jeritza Kids” zijn 3 groepen jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën van 0 tot en met 3 jaar, 4 tot en met 12 jaar en 13+. Het doel van deze groepen is om samen te zingen, dansen en acteren op een opvoedkundige speelse ontspannen manier. De kinderen worden betrokken bij het samenstellen van het repertoire aan de hand van maatschappelijke thema’s.

Enkele voorbeelden zijn liedjes over het milieu, school, beleefdheid.

In 2003 ben ik door burgemeester Job Cohen uitgeroepen als Held van Amsterdam. Mijn betrokkenheid met kinderen was hiervoor de aanleiding.

“The Jeritza Kids” zijn te zien geweest op:

 • Mini Mep Festival
 • Cantina Vocaal
 • Voor de Leeuwen
 • Bellevue Theater te Amsterdam
 • Verschillende podia te Amsterdamse Poort
 • “De Mirandabad” te Amsterdam
 • Pleintheater te Amsterdam
 • Stadschouwburg te Utrecht
 • Roestbak te Almere
 • Salto TV
 • Jeugd Journaal
 • Echo


CABARET

cabaret

Ik begon sinds 1987 steeds vaker op verschillende plekken op te treden als stand up comédienne/cabaretière, zowel in Suriname als in Nederland. In Suriname gaf Jörgen Raymann mij de mogelijkheid om in zijn One Man shows op te treden, een kans die ik uiteraard met beide handen aangreep. In Nederland ging ik de uitdaging aan om mijn eigen One Woman Shows neer te zetten:

 • Jeritza’s Ding
 • Jeritza’s Dag
 • Even Tussendoor
 • Nou Ja Zeg
 • Snap Jij Het???

Momenteel creeer ik mijn nieuwe “One Woman” Show. Dit jaar zal deze show te zien zijn vanaf September zowel Suriname als in Nederland.   


COACHING

coaching

Naast alle entertainment activiteiten die ik verricht hou ik mij ook bezig met het coachen van kinderen en jongeren. De coaching trajecten die ik heb gedaan en nog steeds doe zijn via het project ProJoCo en Women Connect 2 Succes en via eigen aanmelding. Binnenkort start ik met een nieuw project genaamd Our Life Project samen met José Vreeswijk en Anna-Alicia Sklias.

Het coachen is een tweede natuur van mij en ook dit doe ik met heel mijn hart. Het coachen doe ik 1 op 1 of in groepsverband. Ik word hiervoor benaderd door organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren. Mijn hart is groot genoeg om nog veel meer kinderen en jongeren te begeleiden.

Voor coaching in groepsverband en coaching individueel aan kinderen en jongeren kunt u een bericht sturen naar: jeritzatoney@gmail.com

MUZIEK

muziek

Op mijn 16e verhuisde ik naar Suriname om op mijn 17e samen met een goede vriend mijn eerste band op te richten: Inner Control ’80. Als enig meisje deed ik de backing vocals. Een geweldige ervaring waarbij het podium gevoel werd versterkt en zelfs verslavend begon te werken. In 1983 werd ik benaderd om samen met 2 geweldige muzikanten een nieuwe band op te richten, South South West. Dit keer speelde mijn gitaar een hoofdrol naast de lead- en backing vocals. South South West werd een hit en optreden na optreden volgde. Zo kreeg mijn muzikaliteit een boost en wist ik: hier ga ik mijn geld mee verdienen wat tot op de dag van vandaag één groot feest is.

Momenteel treed ik regelmatig op alleen met mijn gitaar.

Daarnaast met verschillende zanggroepen:

 • Gospel Queens,
 • Women With Missions
 • The Ladies of Disco & Soul.

 

TALENTHOME

 

talenthomelogo

 

Talenthome is de stichting die ik heb opgericht in 2014. Talenthome heeft als missie: kinderen en jongeren op een unieke en projectmatige wijze begeleiden om zichzelf te ontwikkelen met de talenten die zij in huis hebben.

“Enter Talenthome and step into your future”

Ga naar: www.talent-home.com